Kersvers Oranje-international Damaris Egurrola bedankt Groningen voor warm onthaal bij debuut: 'Jullie maakten het nog specialer'

Damaris Egurrola komt in het veld voor Sherida Spitse. Foto: Cor Lasker

Voetballer Damaris Egurrola heeft genoten van haar debuut voor de Oranje Leeuwinnen in de Euroborg. De middenvelder met Groningse roots maakte vrijdag haar eerste minuten in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Cyprus (12-0).

,,Het is moeilijk te omschrijven. Wat een avond", zegt een trotse Egurrola op Twitter. ,,Bedankt voor je komst, Groningen. Jullie maakten het nog specialer."

Egurrola (22) maakte tegen Cyprus in de tweede helft haar debuut voor de Leeuwinnen. De speelster van Olympique Lyon heeft een Groningse moeder en een Spaanse vader en werd geboren in de Verenigde Staten. Ze koos voor het Nederlands elftal. Lees hier een verhaal over Egurrola's Groningse roots: 'We wisten waar de ouders van Arjen Robben woonden'

De Oranje-vrouwen wonnen thuis tegen Cyprus met een monsterscore. Na de 0-8 in Larnaca vorig jaar won Oranje de zesde groepswedstrijd in de WK-kwalificatie met 12-0. Vivianne Miedema was met zes treffers de topscorer in de ploeg van bondscoach Mark Parsons.

Nieuws

menu