Kersverse eredivisionist Klimaatgroep Stars slaat dubbelslag op de transfermarkt

Enio Mendes. Foto: eigen foto

Vlak voor het sluiten van de deadline, heeft tafeltennisvereniging Klimaatgroep Stars uit Middelstum opnieuw toegeslagen op de transfermarkt. De Portugees Enio Mendes (35) en de Zweed Anthony Tran (26) komen de gelederen van de kersverse eredivisionist versterken.

Nadat drie weken geleden bekend werd dat de Stars volgend seizoen na een jarenlange afwezigheid weer op het allerhoogste tafeltennisniveau van Nederland mag uitkomen, moest de club snel handelen. Zij had weliswaar de beschikking over de teruggekeerde Colin Rengers (23) en de talenten Pim van Schaik (19) en Shuohan Men (20), maar dat zou niet genoeg zijn om de doelstelling van handhaving te bewerkstelligen. En dan was er nog die rap naderende transferdeadline op 1 juni.

Kopmanschap rouleren

Uiteindelijk kwamen de Middelstumers afgelopen dinsdag uit bij de 20-jarige Bastien Dupont. Deze zaterdag werden Mendes en Tran aangetrokken om met de Fransman om het kopmanschap te rouleren. Mendes is gezien zijn staat van dienst een directe versterking. De in Spanje woonachtige Portugees speelde diverse EK’s en WK’s en komt uit in diverse Europese competities. Tran woont in het Zweedse Söderhamn, bezet plek 220 op de wereldranglijst en speelt eveneens in meerdere Europese competities.

„Beide spelers zijn een welkome aanvulling op het team”, reageert teammanager Jan Tammenga. Hoewel hij overtuigd is van hun kunnen, blijft de doelstelling volgens Tammenga in het komende seizoen niets meer of minder dan handhaving in de eredivisie. Overigens heeft geen van de twee versterkingen ervaring met de Nederlandse competitie, die zoals het nu staat op 17 september begint. Door de coronaperikelen is het allerminst zeker of de geplande start wel doorgaat.

Nieuws

Meest gelezen

menu