Kian Slor tekent voor winnende treffer FC Groningen in eerste oefenduel na maandenlange coronabreak

Ajdin Hrustic van FC Groningen in duel met Teun Bijleveld van Heracles tijdens de eerste oefenwedstrijd van FC Groningen. Foto: Cor Lasker

FC Groningen speelde zaterdagavond eindelijk weer eens een wedstrijd voor publiek.

In het eerst treffen na de coronacrisis werd Heracles Almelo met een 1-0 nederlaag huiswaarts gestuurd. Kian Slor was de matchwinner voor de Groningers.

Publiek liet het een beetje afweten

De tribunes in het Hitachi Stadion boden door de coronamaatregelen een treurige aanblik. Slechts 2476 van de 4100 beschikbare stoeltjes waren bezet. Ook voor FC Groningen was het gissen waarom het publiek het een beetje liet afweten voor het eerste oefenduel.

Waarschijnlijk waren de de extra regels, zoals het gefaseerd betreden en verlaten van het stadion, een te hoge drempel voor veel mensen. Ook de wetenschap dat Arjen Robben niet op het wedstrijdformulier zou staan, zal meegespeeld hebben.

Strijdlied

Desondanks was er vreugde over het feit dat de bal weer rolde. Zozeer dat na dertig seconden een strijdlied werd ingezet door de aanwezigen, iets wat eigenlijk strikt verboden is in coronatijd. De wedstrijd ging er gewoon om door.
Trainer Danny Buijs had vooraf al aangekondigd dat de meeste spelers maximaal 45 minuten zouden spelen. Alleen doelman Sergio Padt stond 90 minuten lang op het veld. In de eerste helft stuurde Buijs een soort van basisformatie het veld in. Opmerkelijk was dat de wedstrijd meteen weer hetzelfde beeld gaf als het vorige seizoen.


In defensief opzicht was FC Groningen redelijk onaantastbaar. De verdediging schakelde soepeltjes van een viermans naar een driemans systeem, waarbij Azor Matusiwa (gebombardeerd tot aanvoerder) zich continu liet zakken en de vleugelverdedigers zich nadrukkelijk bemoeiden met de aanval.

De afronding is nog steeds een zorgenkindje

Af en toe werden er in balbezit aardige combinaties uitgerold over het veld, maar de afronding was meteen weer een zorgenkindje. De jonge spits Romano Postema bewees dat een concurrent voor zijn positie de hoogste prioriteit moet hebben bij technisch directeur Mark-Jan Fledderus. De Groninger miste drie grote kansen. Ook Mo El Hankouri liet zien dat zijn rendement niet gegroeid lijkt te zijn in coronatijd.

Kian Slor maakt 1-0

De eerste helft werd afgesloten met een 0-0 ruststand, hoewel FC Groningen de bovenliggende partij was. Na rust lieten ‘de jonkies’ zien hoe er gescoord moet worden. Remco Balk tekende voor de assist op Kian Slor, die de bal beheerst onder de Heracles-doelman doorschoof.

Even later had Balk zelf nog voor de 2-0 kunnen zorgen. Die bleef uit, waarna de Almeloërs gaandeweg de tweede helft het heft meer in handen namen. Het leidde tot een paar goede mogelijkheden voor Heracles, onder meer voor Jeremy Cijntje. Padt hield zijn doel naar behoren schoon. FC Groningen vervolgt de oefencampagne over anderhalve week met een testcase tegen FC Emmen.

- FC Groningen-Heracles Almelo: 1-0
- Scoreverloop: 47. Slor 1-0.
- Wissel: 32. Gudmundsson eruit, Meijer erin
- Gele kaart: Matusiwa (FC Groningen), Bijleveld, Cijntje (Heracles Almelo).
- Scheidsrechter: Makkelie.
- Toeschouwers: 2.476.

Opstelling FC Groningen eerste helft
Padt; Zeefuik, Dammers, Van Hintum en Gudmundsson; Matusiwa en Van Kaam; Hrustic, Lundqvist en El Hankouri; Postema.

Opstelling FC Groningen tweede helft
Padt; Strunck, Miquel, Can, Betzema, Absalem; Van de Looi, El Messaoudi, Suslov; Slor en Balk.

Nieuws

Meest gelezen

menu