'Kinderlijke' Damil Dankerlui bewijst Ajax een enorme dienst. 'Dat je dan hapt, dat mag op dit niveau niet gebeuren. Wat dom, zeg'

Het waren fantastische minuten, zullen ze in Amsterdam zeggen. In Groningen kijken ze minder vrolijk terug op de blessuretijd van de eerste helft tijdens het duel tussen FC Groningen en Ajax. De dubbele klap die de hoofdstedelingen daar uitdienden, kwam de Trots van het Noorden niet meer te boven.

Damil Dankerlui baalt nadat Davy Klaassen Ajax op gelijke hoogte brengt in het duel met FC Groningen.

Damil Dankerlui baalt nadat Davy Klaassen Ajax op gelijke hoogte brengt in het duel met FC Groningen. Foto: ANPO

Trainer Danny Buijs sprak harde woorden na afloop van de wedstrijd tegen Ajax. Zijn pupil en rechtsback Damil Dankerlui was, niet geheel onterecht, de kop van jut. „Ik heb denk ik wel vijftig keer benoemd dat Dusan Tadic tegen je aan wil staan om jouw lichaam te gebruiken om weg te draaien. Damil laat zich alsnog kinderlijk aftroeven en dat wordt op dit niveau genadeloos afgestraft. Ik wilde hem voor de rust al wisselen, want ik vond hem niet goed spelen. Als ik het idee heb dat als wij voorstaan en het door een speler fout kan gaan, dan moet je het team helpen en die speler wisselen.”

Nieuws

menu