Kishna keert weer terug bij ADO Den Haag

Kishna keert weer terug bij ADO Den Haag ANP

Ricardo Kishna gaat weer bij ADO Den Haag voetballen. De 25-jarige vleugelspits ondertekende een zogeheten prestatiecontract bij de club uit de stad waar hij werd geboren. Dat betekent dat het salaris van Kishna, die vanwege veel zware blessures de laatste jaren amper heeft gespeeld, afhankelijk is van onder meer het aantal wedstrijden dat hij speelt.

"Dat onderstreept dat hij echt van goede wil is", zegt Martin Jol, hoofd van het Technisch Hart. "Hij wil écht weer naar ADO Den Haag, de club waar hij vandaan komt en waar zijn hart ligt. We zijn ervan overtuigd dat Ricardo in de toekomst het verschil bij ons kan maken, maar het belangrijkste is dat hij eerst wedstrijdfit wordt."

Kishna speelde tussen 2001 en 2010 in de jeugd bij ADO, maar hij brak door in het shirt van Ajax. De linksbuiten keerde in 2017 als huurling van Lazio terug in het groen-geel, maar hij liep al snel weer een zware knieblessure op. Kishna revalideerde in Den Haag en werd door ADO voor nog een jaar gehuurd van de Romeinen. Hij maakte begin 2019, na ruim een jaar revalideren, zijn rentree bij de beloften.

Nu keert Kishna weer terug bij ADO. Hij ondertekende een contract voor een jaar, met een optie op nog een seizoen. "ADO Den Haag is gewoon mijn club. Dat de club nu ook weer op natuurgras speelt, maakt mij nóg blijer met mijn terugkeer", zegt Kishna, die meerdere aanbiedingen had, maar graag weer in eigen stad wil voetballen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu