Kittel sprint meteen naar zege

Kittel sprint meteen naar zege ANP

In de eerste serieuze wedstrijd voor zijn nieuwe ploeg Etixx-QuickStep is Marcel Kittel woensdag direct naar de zege gesprint. De Duitser was oppermachtig in een lange eindsprint van de eerste etappe van de Ronde van Dubai. Mark Cavendish kon het werk van zijn ploeg Dimension Data niet belonen. De Brit kwam er in de sprint niet aan te pas en eindigde als tweede op ruime afstand van de winnaar.

Zes vluchters werden vooral door de inspanningen van Dimension Data 10 kilometer voor het eind van de etappe van Dubai naar Fajairah ingehaald. Maar in de slotkilometer werd Kittel het beste gelanceerd. De Duitse sprinter toonde zich enorm blij met zijn overwinning. ,,Het is ongelofelijk'', reageerde hij.

Kittel (27) vertrok vorig jaar na een dramatisch seizoen bij Giant-Alpecin waar hij zijn contract liet ontbinden. De coureur uit Erfurt had weinig perspectief meer bij Giant-Alpecin dat van een sprintersploeg verandert in een team met klassementsambities. Bij Etixx-QuickStep werd door ploegleider Patrick Lefevere een ploeg om hem heen gebouwd. ,,Alles begint weer vanaf nul'', aldus Kittel woensdag na zijn zege.

De Ronde van Dubai duurt tot en met zaterdag en telt nog drie etappes met kansen voor sprinters.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu