Klaasen naar halve finale WK darts

Klaasen naar halve finale WK darts ANP

Jelle Klaasen is vrijdag dankzij een miraculeuze ontsnapping doorgedrongen naar de halve finales op het WK darts. In de kwartfinale kwam de Nederlander twee keer terug van een achterstand tegen Alan 'Chuck' Norris, en won hij met 5-4.

Twee keer stond de beul van zestienvoudig wereldkampioen Phil Taylor achter in de wedstrijd, die gelijkopgaand begon. Klaasen en zijn Britse tegenstander pakten allebei een set, maar vervolgens nam Norris het initiatief. De Brit liep uit naar 3-1 en leek op weg naar een duidelijke zege op Klaasen, die net niet scherp genoeg gooide.

De Nederlander herpakte zich echter, net zoals hij dat eerder deze week tegen Taylor deed. In de zesde set kwam hij zelfs dichtbij een 9-darter. ,,Ik stond onder druk, maar het maakte me niet uit. Het voelde niet alsof ik ging verliezen'', zei Klaasen achteraf.

Veerkracht

De wederopstanding leek echter niet lang genoeg te duren, want ook Norris bleek over veerkracht te beschikken. In een spannende zevende set miste Klaasen een belangrijke pijl op dubbel tien, waarna Norris de set pakte en Klaasen weer in de achtervolging moest. ,,Ik wist dat ik hem gelijk moest breken. De laatste legs gingen echter super, ik was op het einde wel wat constanter.''

Toen Klaasen ondanks de druk van Norris terugkwam tot 4-4, was het verzet van de Brit gebroken. Klaasen miste nog drie pijlen om de wedstrijd te beslissen, maar won alsnog. ,,De eerste keer in de halve finale. Ik ben blij dat de volgende wedstrijd in de avond is, want eerder op de dag gaat het niet allemaal automatisch.''

Klaasen neemt het zaterdag in de halve eindstrijd op tegen Gary Anderson. De titelverdediger, en man in vorm, denderde over James Wade heen. De Schot gunde zijn Engelse tegenstander slechts één setje.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu