Kleinzoon 'Kaiser Franz' Beckenbauer droomt van Bundesliga

Kleinzoon 'Kaiser Franz' Beckenbauer droomt van Bundesliga ANP

Luca Beckenbauer droomt ervan in de voetsporen van zijn opa Franz te treden. De 19-jarige voetballer had, tot de coronacrisis de competities stillegde, een basisplaats bij SV Heimstetten dat uitkomt in de Regionalliga, het vierde niveau in Duitsland. "Het is de droom van elke voetballer om ooit in de Bundesliga te spelen. Of dat lukt is een ander verhaal, maar ik ga het zeker proberen", zei Luca Beckenbauer tegen persbureau DPA.

Luca Beckenbauer speelde in de jeugd bij Bayern München, de club waar zijn opa met de bijnaam Der Kaiser uitgroeide tot een van de beste voetballers ter wereld. Na periodes bij Schalke 04 en Hannover 96 is hij sinds afgelopen zomer verdediger bij Heimstetten. "Ik heb veel geleerd bij die drie clubs. Ik vind dit geen stap terug. Ik voetbal op mijn negentiende in de Regionalliga, dat is absoluut ok."

Hinder om de kleinzoon te zijn van een voetbalicoon in zijn land voelt Luca niet. "Voor mij is de naam Beckenbauer uiteraard niet ongewoon, omdat ik altijd al zo geheten heb. Natuurlijk word je er op aangesproken, maar daar word ik niet nerveus van. Het heeft voor- en nadelen. Het kan deuren voor je openen, maar je zult ook altijd vergeleken worden en moet beter zijn dan anderen."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu