Klopp heeft goede hoop voor uitgevallen Van Dijk in cruciale fase

Klopp heeft goede hoop voor uitgevallen Van Dijk in cruciale fase ANP

Trainer Jürgen Klopp denkt dat de blessure van Virgil van Dijk meevalt. De 30-jarige verdediger kon na 90 minuten niet verder in de van Chelsea gewonnen FA Cup-finale (6-5 na strafschoppen). "Ik denk dat Virgil in orde is, maar hij had last van een spier", aldus Klopp over zijn verdediger in aanloop naar de beslissende week in de Premier League.

Daarin gaat Liverpool in twee duels een achterstand van 3 punten en een minder doelsaldo proberen goed te maken op koploper Manchester City. Over twee weken is de Champions League-finale tegen Real Madrid. Met de League Cup en de FA Cup al binnen kan Liverpool de eerste Engelse club worden die de zogeheten ‘quadruple’ van vier grote prijzen wint.

Het is nog niet duidelijk of Klopp kan beschikken over Fabinho en Mohamed Salah. Fabinho miste de finale door een blessure, Salah viel na een halfuur tegen Chelsea geblesseerd uit.

Mentaliteit

Klopp, de eerste Duitse trainer die de FA Cup won, prees de mentaliteit van zijn ploeg. "Het was zenuwslopend, mijn nagels zijn weg. Ik kan niet trotser zijn op mijn jongens en hoe hard ze hebben gevochten."

De 54-jarige trainer vond het verschil met Chelsea klein. "Het was een ongelooflijke, intense wedstrijd. Chelsea speelde uitstekend en zou het net zo erg verdiend hebben, maar uiteindelijk moet er één winnaar zijn en dat waren wij vandaag."

In de strafschoppenserie keerde Liverpool-doelman Alisson de inzet van Chelsea-middenvelder Mason Mount, waarna oud-speler van Willem II Kostas Tsimikas de beslissende strafschop benutte.

Nieuws

menu