Kluivert: de tijd vliegt, maar de herinnering is voor altijd

Kluivert: de tijd vliegt, maar de herinnering is voor altijd ANP

De tijd vliegt, maar de herinneringen zijn voor altijd. Dat schreef Patrick Kluivert zondagochtend op Twitter, bij twee foto's van precies 25 jaar geleden. Op 24 mei 1995 bezorgde de destijds 18-jarige spits Ajax de eindzege in de Champions League, met een trefzeker 'puntertje' in de finale tegen AC Milan (1-0).

Op de eerste foto die Kluivert publiceerde, is het moment vastgelegd waarop de invaller tussen Zvonimir Boban en Franco Baresi door in de slotfase het winnende doelpunt maakt in Wenen. Op de tweede foto staat hij juichend met de beker boven zijn hoofd, met z'n vrienden Clarence Seedorf, Edgar Davids en Frank Rijkaard om zich heen. "Time Flies but Memories Last Forever", aldus Kluivert, nu hoofd van de jeugdopleiding van FC Barcelona.

Ronald de Boer, ook onderdeel van het 'gouden' Ajax uit de jaren 90, zette op Twitter een foto waarop hij samen met tweelingbroer Frank de 'beker met de grote oren' aan de fans toont. "Op deze dag, 25 jaar geleden. Kan me geen trotser moment herinneren dan deze met mijn broer." Als hashtag voegde Ronald de Boer daar ook een bedankje aan zijn ouders aan toe: #dankjewelpapenmam.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu