Kluivert levert in Rome met ploeggenoten 4 maanden salaris in

Kluivert levert in Rome met ploeggenoten 4 maanden salaris in ANP

Aanvaller Justin Kluivert en zijn ploeggenoten bij AS Roma zullen over de laatste vier maanden van dit seizoen geen salaris meer ontvangen. Ook de technische staf heeft ingestemd met die loonmaatregel. Dankzij het financiële akkoord is de Italiaanse club beter in staat om de financiële gevolgen van de coronacrisis op te vangen.

De spelers en trainers van de huidige nummer 5 van de Serie A gaan er ook voor zorgen dat de naar huis gestuurde personeelsleden van de club die gebruik moeten maken van het steunfonds van de regering kunnen rekenen op een aanvulling van hun loon tot het normale niveau. "Bij Roma praten we altijd over eenheid. Het vrijwillige initiatief van onze spelers en trainers om tot eind juni af te zien van hun salaris toont aan dat we hier echt gezamenlijk mee bezig zijn", liet directeur Guido Fienga weten. "Ze begrijpen waarvoor deze club staat."

De Serie A ligt sinds 9 maart stil in het zwaar getroffen Italië. Het is nog onduidelijk of het seizoen deze zomer nog kan worden uitgespeeld.

Algehele loonmaatregel

Spelers van Juventus, Parma en Cagliari gingen eerder al akkoord met soortgelijke kortingen op hun inkomen. Tot een algehele loonmaatregel in de Serie A kwam het tot dusver niet. Volgens de Italiaanse spelersvakbond zou een dergelijk offer voor de profvoetballers van de kleinere clubs nauwelijks op te brengen zijn.

Indien het seizoen in de Serie A alsnog wordt hervat en uitgespeeld, kunnen spelers, trainers en ook de managers die loon hebben ingeleverd bij AS Roma nog wel aanspraak maken op prestatiebonussen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu