Knegt en Breeuwsma missen slotdag NK

Knegt en Breeuwsma missen slotdag NK ANP

Shorttrackers Sjinkie Knegt en Daan Breeuwsma slaan de slotdag van de Nederlandse kampioenschappen over. Dat liet bondscoach Jeroen Otter weten. Knegt, sportman van het jaar 2015, is nog steeds ziek. De 26-jarige Fries ontbrak daardoor zaterdag al tijdens de eerste dag van de strijd om de Nederlandse titels in Amsterdam. Vorig jaar won Knegt alle afstanden en de overalltitel.

Breeuwsma meldde zich zondagochtend af. Hij is net als Knegt ziek en heeft bovendien knieklachten. De 28-jarige Fries laat zich na de EK van later deze maand in Sotsji opereren aan de knie waar hij al een tijdje last van heeft. ,,,Er is een scherpe rand ontstaan op mijn knieschijf waar de aanhechting van een pees overheen schuurt'', vertelde Breeuwsma zaterdag. ,,In die pees zijn scheurtjes ontstaan. Het doet veel te veel pijn, ik kan niet goed trainen.''

Breeuwsma veroverde desondanks zaterdag de nationale titel op de 1500 meter. Freek van der Wart was vervolgens op de Jaap Edenbaan de beste op de 500 meter en greep tevens de leiding in de strijd om de allroundtitel. Door het afhaken van Breeuwsma ligt de weg naar het goud open voor Van der Wart. Zondag staan de 1000 meter en de superfinale over 3000 meter op het programma.

Breeuwsma heeft vier tot zes maanden nodig om te herstellen van de knieoperatie die hij binnenkort ondergaat. De shorttracker, onderdeel van de Nederlandse ploeg die in 2014 de wereldtitel greep op de aflossing, mist daardoor het WK in Seoul.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu