'Koeman heeft Suárez niet nodig bij Barcelona'

'Koeman heeft Suárez niet nodig bij Barcelona' ANP

Luis Suárez heeft van trainer Ronald Koeman te horen gekregen dat hij mag vertrekken bij FC Barcelona. Volgens diverse Spaanse media kreeg de Uruguayaanse spits op zijn vakantieadres telefonisch die boodschap van de nieuwe hoofdtrainer. De 33-jarige Suárez staat nog een jaar onder contract bij Barcelona.

De voormalige topschutter van onder meer FC Groningen en Ajax speelt sinds 2014 voor Barcelona. In 283 wedstrijden maakte Suárez 198 doelpunten. Alleen zijn goede vriend Lionel Messi en César scoorden vaker voor Barça.

Na een tegenvallend seizoen zonder prijzen moet Koeman ervoor zorgen dat Barcelona weer successen gaat boeken. De Nederlandse trainer, die zijn functie als bondscoach van Oranje opgaf voor zijn 'droombaan' in Camp Nou, kondigde vorige week al aan de selectie te gaan renoveren. Koeman wilde toen niet vertellen van welke spelers hij afscheid wil nemen.

Suárez zei afgelopen weekeinde dat hij het liefste bij Barcelona wil blijven. "Ik kan nog steeds van grote waarde zijn voor deze club", aldus de spits, die sinds kort in verband wordt gebracht met een terugkeer naar Ajax. "Er is niks waar van die geruchten, maar als Suárez wil komen, dan graag", reageerde trainer Erik ten Hag van Ajax.

Nieuws

menu