Barcelona-trainer Ronald Koeman wil niet te veel aandacht voor 'slecht opgevoede' fans

Koeman wil niet te veel aandacht voor 'slecht opgevoede' fans ANP

Volgens Ronald Koeman zijn de Barcelona-fans die hem zondag na afloop van het verloren duel met Real Madrid belaagden personen "zonder normen en waarden". "We moeten ze niet te veel aandacht geven", zei de coach, wiens positie al maanden onder druk staat, een dag voor de competitiewedstrijd van woensdag tegen Rayo Vallecano.

In dat uitduel moet de nummer 9 van La Liga het doen zonder Frenkie de Jong en Pedri. De Jong liep in het duel met Real Madrid (1-2) een hamstringblessure op, Pedri herstelt langzaam van spierklachten. Het meespelen van de jonge aanvaller Ansu Fati is onzeker.

"We kijken morgen of hij mee kan reizen. Het heeft niets te maken met de blessure die hij had", aldus Koeman. Fati keerde eind september terug nadat hij door een knieblessure tien maanden niet had kunnen voetballen.

'De sfeer rond het veld was het tegenovergestelde'

Koeman werd zondag, toen hij met zijn auto Camp Nou verliet, gehinderd door fans die op zijn auto sloegen en hem beledigden. "Ik weet niet of je dat kunt oplossen. Volgens mij is het een sociaal probleem. Het zijn mensen die niet goed zijn opgevoed. Ze kennen geen normen en waarden", oordeelde hij.

Barcelona had zondag al een verklaring gepubliceerd waarin de club het gedrag van de fans als "gewelddadig en minachtend" omschreef. Volgens Koeman betrof het een actie van een kleine groep. "De sfeer rond het veld was het tegenovergestelde, zelfs toen we met 2-0 achter stonden. We moeten dit soort figuren ook niet te veel aandacht geven.''

,,Ik was niet bang. Er was een moment dat ik zei: nu stap ik uit, maar dat was niet verstandig geweest. Ik begrijp dat de mensen ontevreden zijn, maar dit soort gedrag verwacht je niet."

Nieuws

menu