Konta rekent af met qualifier Zhang Shuai

Konta rekent af met qualifier Zhang Shuai ANP

De Britse tennisster Johanna Konta heeft op de Australian Open de halve finales bereikt. De nummer 47 van de wereld, geboren in de Australische stad Sydney, bleek sterker dan haar Chinese opponente, de verrassende qualifier Zhang Shuai: 6-4 6-1.

De winst van Konta was van historische waarde. De 24-jarige tennisster is de eerste Britse vrouw in meer dan dertig jaar die in de halve finales van een grandslamtoernooi staat. De laatste die daarin slaagde was Jo Durie. Zij haalde de laatste vier van de US Open in 1983.

Konta kwam op de grandslamtoernooien nooit verder dan de vierde ronde. Tijdens haar eerste optreden in het hoofdtoernooi van de Australian Open maakt de geboren Australische, die Hongaarse ouders heeft, echter grote indruk. Konta heeft pas één set moeten afstaan en versloeg op weg naar de halve finales onder anderen Venus Williams en Ekaterina Makarova. Luid aangemoedigd door het Australische publiek, dat Konta vanwege haar afkomst in de harten heeft gesloten, zette ze ook Zhang Shuai opzij.

Kerber

,,Als klein meisje droomde ik van het winnen van grand slams en de beste van de wereld zijn'', vertelde Konta. ,,Zolang je tennist, blijf je die droom najagen. Ik geniet van wat ik aan het doen ben, ik leef mijn droom.''

In de halve eindstrijd neemt Konta het op tegen Angelique Kerber. De als zevende geplaatste Duitse versloeg Victoria Azarenka. De Wit-Russin, winnares in Melbourne in 2012 en 2013, had met speels gemak de kwartfinales bereikt, maar moest daarin haar meerdere erkennen in Kerber (6-3 7-5).

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu