Koopmeiners richt zich gewoon op voorronden Champions League

Koopmeiners richt zich gewoon op voorronden Champions League ANP

Teun Koopmeiners gaat er vanuit dat AZ gewoon op 25 augustus aantreedt in de voorronden van de Champions League. Maandag moet duidelijk worden of de Europese voetbalbond UEFA vasthoudt aan de toewijzing van het ticket voor de groepsfase van de Champions League aan Ajax.

"Ik hou rekening met het slechtste scenario voor ons. Maar ik bemoei me er niet mee en laat het aan ons bestuur over. Anders slaap ik niet meer", zei captain Koopmeiners na het verloren oefenduel met FC Utrecht (1-0).

Toen de eredivisie werd onderbroken, had AZ evenveel punten als koploper Ajax. Omdat de Amsterdammers een beter doelsaldo hadden, kregen zij door de KNVB het beste Europese ticket toegewezen. Tot onvrede van de Alkmaarders, die het er niet bij lieten zitten.

Goede gevoel

"Het is doodzonde dat het zo gelopen is; we hadden als team écht het gevoel dat we iets konden bereiken", aldus de aanvoerder. "En toch is bij ons het goede gevoel niet weggegaan. De jongens kennen elkaar door en door. Iedereen heeft zin om in plaats van in de Europa League in de Champions League te gaan spelen. Dat gevoel is alleen maar meer aangewakkerd."

Ook trainer Arne Slot gaf te kennen weinig vertrouwen te hebben in een gunstige afloop. "Wij zijn niet voor niets al twee weken geleden met de voorbereiding begonnen", aldus Slot. "We bereiden ons voor op de tweede kwalificatieronde van de Champions League. Alles wat beter is, is al mooi meegenomen en zou een enorme meevaller zijn."

Nieuws

Meest gelezen

menu