Korfballers DOS'46 treffen KZ in play-offs Korfbal League

Max Malestein combineert met Kim Petersen. Foto: Gerrit Boer

De korfballers van DOS’46 waren al zeker van de play-offs in de Korfbal League, maar dankzij een 25-23 zege tegen KCC en het verlies van concurrent DVO bij Fortuna ontlopen de Nijeveners topfavoriet PKC in de eerste ronde.

DOS’46 moest winnen om de derde plaats te bereiken en daarbij hopen dat koploper Fortuna de sportieve plicht vervulde. Zelf lieten de Drentse korfballers er weinig twijfel over bestaan tegen hekkensluiter KCC, dat wel steeds aan het elastiek bleef hangen door lekker vrijuit te spelen.


Fortuna kwam verrassend met 1-7 achter en dat was slecht nieuws voor DOS’46, dat bij een overwinning van DVO in Delft naar de vierde plaats zou zakken. Maar de regerend landskampioen herstelde de orde nog voor de pauze, mede door het inbrengen van Harjan Visscher (ex-DOS’46), en daarmee was DOS’46 zeker van de derde plaats in poule B.


In de eerste ronde van de play-offs treft DOS’46 het Noord-Hollandse KZ (Koog aan de Zaan). De eerste wedstrijd is woensdagavond 20.30 uur) bij KZ, de return op zaterdagmiddag (16.00 uur) in Nijeveen. Een eventuele derde krachtmeting is op dinsdag 30 maart, opnieuw bij KZ. De ploeg die het eerste twee wedstrijden wint, bereikt de halve finale.

Nieuws

menu