Kramer: armoedig dat we voor zomerijs naar Inzell moeten

Kramer: armoedig dat we voor zomerijs naar Inzell moeten ANP

Viervoudig olympisch schaatskampioen Sven Kramer vindt het belachelijk en ook zorgwekkend dat de Nederlandse elite op de langebaan deze zomer naar Duitsland moet om op ijs te kunnen trainen. In Inzell gaat, als alles volgens plan verloopt, de piste rond 1 juli open. In Thialf in Heerenveen kan de nationale top, als alles een beetje meezit, pas vanaf 1 augustus terecht. "En dat heeft niets met het coronavirus te maken, maar alles met de financiële perikelen van Thialf", sprak de 34-jarige Fries verontwaardigd.

Kramer was tijdens een persdag in Wolvega naar eigen zeggen helemaal niet van plan om zich uit te laten over het gebrek aan zomerijs in Nederland. De kopman van Jumbo-Visma liet zich door enkele vragen echter snel verleiden en hield vervolgens een vlammend betoog.

"Ik vind het armoedig dat we in juli naar Inzell moeten en niet in eigen land terecht kunnen. Dat we het als prominent schaatsland niet voor elkaar kunnen krijgen om gewoon zomerijs neer te leggen. Dat is heel jammer voor het Nederlandse schaatsen. Als we nu in faciliteiten achteruit gaan, gaan we ook in prestaties achteruit."

Nieuws

menu