Kramer maakt indruk op 500 meter

Kramer maakt indruk op 500 meter ANP

Schaatser Sven Kramer is zaterdag uitstekend begonnen aan de EK allround in Minsk. De titelverdediger reed op de 500 meter met 36,56 verrassend de vierde tijd. Hij hield daarmee de schade beperkt op zijn Russische rivaal Denis Joeskov, die de afstand won in 36,23. De nummer drie van vorig seizoen verspeelde een grotere marge op Kramer door een slechte start waarbij hij bijna onderuit ging.

Sverre Lunde Pedersen, die in de negende rit tegen Jan Blokhuijsen zou rijden, meldde zich zaterdag ziek af voor de EK. De Noor behoorde in Minsk tot de uitdagers van Kramer. Hij eindigde vorig jaar als derde bij de WK allround en als vierde bij de EK. ,,Jammer voor het toernooi, maar voor mij natuurlijk niet als je het zwart-wit bekijkt'', liet Kramer voor het begin van de 500 meter nuchter weten bij de NOS.

De 29-jarige Fries reed vorig jaar bij de EK de tiende tijd op de 500 meter. Het verschil met nummer vier Joeskov bedroeg toen 0,54 seconde. Kramer hoopte zaterdag in Minsk met een 36'er binnen één seconde te blijven van zijn belangrijkste rivaal. Dat lukte glansrijk. De zevenvoudige kampioen reageerde niet voor niets uitbundig, voor zijn doen, nadat hij in de vierde rit over de finish was gekomen en zijn prima tijd op het scorebord zag. Het was zijn eerste 500 meter dit seizoen in wedstrijdverband.

Blokhuijsen reed de vijfde tijd (36,57). Douwe de Vries belandde met 37,75 op de negentiende plek.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu