Kramer tot en met 2018 bij Lotto-Jumbo

Kramer tot en met 2018 bij Lotto-Jumbo ANP

Sven Kramer heeft zijn contract bij LottoNL-Jumbo met twee jaar verlengd. De Friese schaatskampioen heeft daarmee zijn sportieve toekomst tot en met de Olympische Spelen van Peyongchang in 2018 verzekerd. ,,Tijdens de afgelopen NK afstanden, waar ik de 5 en 10 kilometer won, is nogmaals onderstreept dat ik op de juiste route zit. Ik word nog steeds beter en ik heb er dan ook geen moment over getwijfeld dat ik met deze ploeg naar de Olympische Spelen van Pyeongchang wil’’, meldde Kramer zaterdag in het persbericht van de schaatsploeg van trainer Jac Orie.

De 29-jarige Kramer is onder meer drievoudig olympisch kampioen, zevenvoudig wereldkampioen allround en zevenvoudig Europees kampioen allround. ,,Ik heb vertrouwen in de aanpak van Jac en de begeleidingsstaf en dat is voor mij een hele belangrijke factor. Aangezien ik alleen met een sterk team het maximale uit mezelf kan halen'', aldus de Fries, die volgend weekeinde in Minsk zijn achtste Europese titel allround wil veroveren. Daarna richt hij zijn pijlen op de WK afstanden en WK allround. Bij de WK afstanden komt hij normaal gesproken op drie onderdelen aan de start: 5000 meter, 10.000 meter en ploegachtervolging.

Coach Orie reageerde verheugd op de contractverlenging van Kramer, die in 2014 onder zijn hoede kwam. ,,Sven is natuurlijk een groot kampioen en ik kijk ernaar uit om samen met hem richting Pyeongchang te werken. De afgelopen weken merk je dat hij nog steeds sterker wordt. Hij moet ook steeds beter worden, want de concurrentie staat niet stil. Ik ben ervan overtuigd dat hij de komende jaren nog vele topprestaties gaat leveren’’, aldus Orie.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu