Krijgt FC Emmen met 'enfant terrible' Donis Avdijaj dan toch de gewenste vleugelaanvaller?

Donis Avdijaj toen hij nog bij Willem II speelde. Foto: ANP

Donis Avdijaj traint de komende week mee bij FC Emmen. De 24-jarige vleugelspeler en zesvoudig international van Kosovo krijgt de kans om te bewijzen dat hij een plek in de Drentse selectie verdient.

Avdijaj is geboren in Duitsland en beschikt over zowel een Duits als Kosovaars paspoort. De linksbuiten, die ook op de andere aanvallende posities kan spelen, is een jeugdexponent van FC Schalke 04, maar zal in Nederland beter bekend zijn om zijn periodes bij Roda JC en Willem II. Daarin speelde hij in totaal 32 officiële wedstrijden en was hij goed voor twaalf doelpunten en acht assists.

In botsing met Adrie Koster

Avdijaj liet in de eerste wedstrijden in Tilburg weliswaar een uitstekende indruk achter, maar kwam in botsing met trainer Adrie Koster. Die legde hem in het seizoen 2018-2019 vlak voor de winterstop, uitgerekend voor de uitwedstrijd tegen FC Emmen, een schorsing op. Dat was overigens ook het geval voor ploeggenoten Thomas Meissner, Atakan Akkaynak en Timon Wellenreuther. Avdidjaj had zichzelf niet in de hand en deed waar hij zin in had, luidde de reden.

Waar zijn ploeggenoten later weer terugkeerden in de wedstrijdselectie, daar kwam Avdijaj niet meer in actie voor Willem II. Een paar maanden later werd het contract van de aanvaller ontbonden. Daarmee liet Avdijaj een kans op rehabilitatie liggen, aangezien hij in zijn periode voor Tilburg ook bij FC Schalke 04 zijn toekomst vergooide met onacceptabel gedrag. Ten grondslag aan dat gedrag lagen volgens de verklaringen mentale problemen.

Turkse Trabzonspor

De aanvaller vertrok naar het Turkse Trabzonspor en kwam daarna bij het Schotse Hearts of Midlothian FC terecht. Bij beide clubs wist hij geen onuitwisbare indruk achter te laten. Opgeteld scoorde hij in elf wedstrijden eenmaal en gaf hij even zo vaak een assist. In Schotland werd daarom besloten zijn aflopende contract niet te verlengen en dus kan Avdijaj nu buiten de transferwindow een contract tekenen. FC Emmen onderzoekt de komende week in hoeverre hij dat contract waard is.

Nieuws

Meest gelezen

menu