Kristoff klopt Hofland in Oman

Kristoff klopt Hofland in Oman ANP

Alexander Kristoff heeft al vroeg in het seizoen de smaak te pakken. De Noorse wielrenner won donderdag in een sprint met Nederlander Moreno Hofland (LottoNL-Jumbo) de derde etappe van de Ronde van Oman en vierde zo alweer zijn vierde ritzege van dit nog prille seizoen.

Kristoff won vorige week al drie sprints in de Ronde van Qatar en deed dat nog eens dunnetjes over in Oman. In de laatste meters klopte hij Hofland en Roy Jans uit België.

Bij LottoNL-Jumbo liep het niet helemaal volgens plan, vertelde ploegleider Jan Boven achteraf. Het treintje van Hofland verbrokkelde deels door een vluchtheuvel. Hofland maalde er echter nauwelijks om. ,,Het plan dat je van tevoren maakt, kun je negen van de tien keer niet helemaal uitvoeren. Dan gaat het erom dat je daar goed op anticipeert en daar ging het tot nu toe nog vaak fout. Vandaag durfden we gedeeltelijk van ons plan af te wijken en is het goed gekomen.''

,,Dit is goed voor mijn zelfvertrouwen en ook voor het vertrouwen van de rest van de ploeg. We laten nu zien dat we mee kunnen doen. Natuurlijk wil ik het liefst winnen, maar deze tweede plaats is een hele mooie stap voor ons'', concludeerde de Nederlandse sprinter.

De etappe werd gekleurd door een ontsnapping, met daarbij de Nederlander Brian van Goethem. Toen het peloton in de slotfase naderde, probeerde hij op de lange brede woestijnwegen van Oman nog solo weg te blijven. Het bleek tevergeefs, waarna de sprinters streden om de zege. De Noor Edvald Boasson Hagen behield de leiderstrui.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu