Kristoff zegt af voor Gent-Wevelgem

Kristoff zegt af voor Gent-Wevelgem ANP

De Noorse wielrenner Alexander Kristoff laat zondag Gent-Wevelgem aan zich voorbijgaan. De renner van Katoesja, vorig jaar een van de uitblinkers in het voorjaar, meldt op Twitter dat hij ziek is. ,,De dokters hebben me gezegd dat ik Gent-Wevelgem niet kan rijden, want ik heb lichte koorts", aldus Kristoff. ,,Na de E3 Harelbeke voelde ik me niet zo goed en gisteren ging het evenmin. Daarom is deze beslissing genomen."

Kristoff won vorig jaar de Ronde van Vlaanderen. De vraag is of hij dit jaar, na een tot dusverre ook al tegenvallend voorjaar, een rol van betekenis kan spelen in de honderdste editie die over een week wordt verreden. ,,Misschien'', laat hij zondag weten. ,,Ik hoop het. Ik heb nog een week en normaal herstel ik snel. Ik hoop oké te zijn voor Vlaanderen."

Ook de Brit Ian Stannard heeft zich ziek afgemeld voor Gent-Wevelgem. De tweevoudig winnaar van de Omloop Het Nieuwsblad heeft lichte koorts, meldt zijn ploeg Team Sky. ,,Normaal gezien zal Stannard dinsdag starten in de Driedaagse De Panne-Koksijde maar we bekijken het van dag tot dag'', zei ploegleider Servais Knaven. ,,Het is jammer dat we met een mannetje minder rijden, maar met onder anderen Luke Rowe en Elia Viviani hebben we nog wel twee mannen die iets kunnen betekenen in deze koers.''

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu