Kritiek op winters trainingskamp Celtic in Dubai

Kritiek op winters trainingskamp Celtic in Dubai ANP

De Schotse regering vindt dat voetbalclub Celtic een slecht voorbeeld geeft. De onbedreigde koploper van de Schotse Premier League is ondanks de coronamaatregelen voor een winters trainingskamp naar Dubai gevlogen. De ploeg van manager Neil Lennon bereidt zich onder de Arabische zon voor op de tweede helft van het seizoen.

"Ik vind dat niet zo'n goed idee", zegt vicepremier John Swinney. "Ik denk ook niet dat dit het juiste voorbeeld is. We vragen de bevolking om ernstige restricties in de manier waarop ze leven. Dan moeten we allemaal leiderschap tonen."

Celtic verloor zaterdag de 'Old Firm' tegen stadgenoot Rangers met 1-0. Een dag later vloog de selectie van Lennon, met daarin onder anderen de Nederlandse jeugdinternational Jeremie Frimpong, naar Dubai. Celtic ging de voorgaande vier jaar ook steeds naar de Verenigde Arabische Emiraten voor een kort trainingskamp.

Volgens Celtic lag de trip al maanden vast. "We hebben alle risico's goed onderzocht", zegt een woordvoerder van de Schotse kampioen. "Als we geen toestemming hadden gekregen van de Schotse overheid, dan waren we niet gegaan."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu