Kroeg vol trotse vrienden tijdens F1-race 'nuchtere' Nyck de Vries: 'Als hij in Sneek is, gaat hij nog gewoon naar de Lidl'

Tuurlijk, ook in het nieuwe Formule 1-seizoen strijdt Max Verstappen om de voorste plaatsen. Maar een paar rijen erachter rijdt dit jaar nóg een Nederlander: Nyck de Vries (28), en daar zijn ze maar wat trots op in Sneek.

Vrienden en familie van Nyck de Vries kijken in de plaatselijke kroeg naar de GP van Bahrein waar ’hun’ held aan de start verschijnt.

Vrienden en familie van Nyck de Vries kijken in de plaatselijke kroeg naar de GP van Bahrein waar ’hun’ held aan de start verschijnt. Foto: Anne van der Woude

Nee, vlaggen of posters met het hoofd van Nyck hangen er niet in Café de Kroon. „Laten we het Friese nuchterheid noemen”, grijnst uitbater Alphons Hartman. Wél aanwezig: een vijftal tv’s plus beeldschermen in het toilet, zodat niemand ook maar iets hoeft te missen van de race van ’hun’ man. Binnen zitten een man of 50 die bijna allemaal een connectie hebben met Nyck of zijn familie. „Het blijft een dorp hè”, klinkt het.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's