Kunstgrasvezels in nieuwe natuurgrasmat ADO Den Haag

Kunstgrasvezels in nieuwe natuurgrasmat ADO Den Haag ANP

De nieuwe natuurgrasmat die in het stadion van ADO Den Haag wordt aangelegd, komt voor 2 procent te bestaan uit kunstgrasvezels. De eredivisieclub kiest daarvoor zodat het veld beter geschikt is voor het spelen van meer wedstrijden. ADO wil namelijk dat ook het vrouwenteam de thuiswedstrijden komend seizoen in het stadion gaat spelen.

Na het inzaaien van de grasmat worden 20 miljoen hybride vezels geïmplanteerd. Het veld is daardoor beter bestand tegen toenemende belasting en druk. De hybride vezels zorgen voor een stabieler en vlakker veld, met ook nog een betere waterafvoer, zegt ADO.

ADO speelde de voorbije seizoenen op kunstgras. Veel clubs uit de eredivisie zijn al langer tegen het spelen op kunstgras. Eind 2018 bereikten ze een akkoord dat clubs met natuurgras vanaf het seizoen 2020/2021 een bonus van enkele tonnen krijgen. Het bedrag kan per seizoen per club oplopen tot maximaal 350.000 euro.

PEC Zwolle en VVV-Venlo verruilen kunstgras ook voor natuurgras. In de eredivisie hebben alleen Heracles Almelo, Sparta Rotterdam en FC Emmen komend seizoen nog kunstgras.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu