Löw zet enfant terrible Kruse uit Mannschaft

Löw zet enfant terrible Kruse uit Mannschaft ANP

De Duitse bondscoach Joachim Löw heeft aanvaller Max Kruse uit de selectie voor de oefenwedstrijden tegen Engeland en Italië gezet. Dat heeft Löw maandag bekendgemaakt. Kruse heeft zich de afgelopen maanden onmogelijk gemaakt bij VfL Wolfsburg door een aantal incidenten en dit weekeinde raakte hij weer in opspraak. Volgens Löw heeft Kruse daarmee zijn ,,voorbeeldrol niet waargemaakt en zich niet professioneel gedragen''.

Kruse vierde dit weekeinde zijn verjaardag in Berlijn. Toen een vrouw daar een foto van hem maakte, pakte hij haar telefoon af en wiste de foto's. De vrouw bleek echter een verslaggever van Bild. Eerder al liet Kruse 75.000 euro in een taxi liggen en kreeg hij bij Wolfsburg kritiek omdat zijn eetgewoonten niet die van een profvoetballer zouden zijn.

,,Ik heb vorige week al duidelijk tegen Max Kruse gezegd wat ik van hem verwachtte, zowel op het veld als daarbuiten'', legde Löw uit. ,,Ik heb graag spelers die zich op voetbal en het EK concentreren, ook tussen de wedstrijden door. Max heeft zich bij herhaling onprofessioneel gedragen. Dat accepteer ik niet.''

Nieuws

Meest gelezen

menu