Lagen tactische keuzes ten grondslag aan de nederlaag van FC Emmen? Dit is waarom de ploeg uit Drenthe de knappe zege op PSV geen vervolg kon geven tegen RKC Waalwijk

Lagen tactische keuzes ten grondslag aan de 2-0 nederlaag van FC Emmen tegen RKC Waalwijk, zoals onze analist Jan van Dijk concludeerde? Dit is waarom de ploeg uit Drenthe volgens trainer Dick Lukkien de knappe zege op PSV van enkele dagen eerder geen vervolg kon geven.

Trainer Dick Lukkien van FC Emmen verbijt zich tijdens de uiteindelijk met 2-0 verloren wedstrijd bij en tegen het RKC Waalwijk van Joseph Oosting.

Trainer Dick Lukkien van FC Emmen verbijt zich tijdens de uiteindelijk met 2-0 verloren wedstrijd bij en tegen het RKC Waalwijk van Joseph Oosting. Foto: ANP

Wie na afloop een duik in de statistieken nam, zag dat FC Emmen in Waalwijk het meeste balbezit (67 procent) had en verreweg de meeste passes (589) verstuurde, waarvan 85 procent succesvol. Maar liefst zeventien keer nam de ploeg uit Drente het doel van RKC onder vuur, slechts drie daarvan belandden ook daadwerkelijk tussen de palen. De tegenstander deed het statistisch gezien een stuk minder, maar ging er desondanks met de volle buit vandoor.

Rommeltje en weinig stootkracht

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's