Lagere Engelse voetbalklassen houden vast aan promotie/degradatie

Lagere Engelse voetbalklassen houden vast aan promotie/degradatie ANP

Clubs uit de lagere klassen van het Engelse profvoetbal kunnen promoveren of degraderen, ook als de competitie vanwege de coronacrisis niet meer wordt hervat. Dat heeft de overkoepelende organisatie English Football League (EFL) donderdag gezegd.

De EFL, waartoe de Premier League niet behoort, heeft de regels bepaald in het geval een divisie het seizoen als beëindigd beschouwt. Daarvoor is een meerderheid van 51 procent nodig. De clubs uit League Two, het vierde niveau in Engeland, hebben vorige week al unaniem besloten het seizoen te beëindigen. In League One is er geen overeenstemming, terwijl er in het Championship, het niveau direct onder de Premier League, nog gestemd moet worden.

"Het seizoen hervatten blijft vanuit sportief oogpunt de meest ideale situatie", liet de EFL weten. "Maar we accepteren het dat er omstandigheden zijn waarin er niet meer wordt gevoetbald, zoals in League Two, of er een situatie ontstaat waarin het uitspelen van het seizoen niet mogelijk blijkt."

De eindstanden worden dan bepaald op basis van het aantal punten per duel. Er is sprake van promotie en degradatie. "Een onderdeel van de integriteit van de voetbalpiramide", aldus de EFL, die voorlopig vasthoudt aan play-offs met vier teams die beslissen over promotie. Pas als die niet kunnen worden gespeeld komt de EFL met een alternatief.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu