Leegloop bij FC Emmen zet door. Caner Cavlan verlaat de Drentse voetbaltrots voor een terugkeer naar Turkije

Caner Cavlan trekt de deur in Emmen achter zich dicht. De 29-jarige aanvallend ingestelde linksback heeft een tweejarig contract getekend bij Bandirmaspor, dat uitkomt op het tweede niveau in Turkije.

Caner Cavlan.

Caner Cavlan. Foto: Jan Kanning

Daarmee blijft de terugkeer van Caner Cavlan, die de selectie van het inmiddels gedegradeerde FC Emmen vorige zomer kwam versterken, beperkt tot één jaar. In dat jaar was hij een vaste waarde en kwam hij in 36 wedstrijden tot zeven assists.

Cavlan was transfervrij en wilde alleen bij FC Emmen verlengen als de club ook volgend jaar op het hoogste niveau zou spelen. Het vooruitzicht van de eerste divisie trok hem niet en dus koos de geboren Doetinchemmer eieren voor zijn geld.

‘Wij bedanken Caner Cavlan voor zijn inzet’

Na een buitenlands avontuur bij Austria Wien kwam Cavlan in 2020 terug naar Emmen, waar hij eerder al een jaar speelde. Daarvoor kwam hij uit voor onder meer SC Heerenveen, De Graafschap en de Turkse clubs Boluspor en Sanliurfaspor.

„We bedanken Caner voor zijn inzet en wensen hem veel succes bij deze nieuwe uitdaging”, laat FC Emmen via de eigen website weten. De club is voor de linksbackpositie druk zoekende naar een vervanger van de Turkse Nederlander.

Leegloop bij FC Emmen in volle gang

Het is overigens niet de enige positie waarvoor FC Emmen nieuwe invulling zoekt. Eerder vertrokken Michael de Leeuw, Simon Tibbling, Kerim Frei en staat er nog meer op stapel. Zo is het aannemelijk dat onder anderen grootverdieners Sergio Peña en Miguel Araujo en Glenn Bijl de club ook verlaten.

Daar staan tot nu toe twee aanwinsten voor komend seizoen tegenover. Afgelopen week werd de komst van oude bekende Jeroen Veldmate aangekondigd en daarvoor was al bekend dat Oussama El Azouzzi de Drentse gelederen komt versterken. Naar verluidt is de club ook nagenoeg rond met Leonel Miguel van FC Groningen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
FC Emmen
FC Emmen
menu