Leekster Eagles winnen in Volendam en zetten belangrijke stap naar lijfsbehoud in Eredivisie

Bas Lulofs.

Bas Lulofs. Foto: Jaspar Moulijn

De zaalvoetballers van Leekster Eagles/ Amysoft hebben vrijdag een belangrijke stap gezet naar lijfsbehoud in de Eredivisie.

De mannen van hoofdtrainer Bas Lulofs wonnen met 1-3 bij RKAV Volendam en blijven daarmee bovenin meedraaien in de degradatiegroep. ,,We kunnen weer naar boven kijken’’, aldus Lulofs.

Teams aan elkaar gewaagd

In de eerste helft waren beide teams aan elkaar gewaagd. Leekster Eagles, dat aantrad zonder de geblesseerd geraakte Luciano Matulessy, maakten dikwijls het spel. De thuisploeg kwam er regelmatig gevaarlijk uit via snelle counters.

Na ruim een kwartier spelen, waarin weinig noemenswaardige momenten plaatsvonden, doken Leeksters Getuar Derguti en Stan van der Wal plotseling met z’n tweeën voor de Volendamse keeper op. Dit speelden zij dusdanig slordig uit dat er redding kon worden gebracht. Niet veel later kwamen de Eagles juist goed weg toen RKAV van dichtbij de lat raakte. Met een 0-0 stand werd de kleedkamer opgezocht.

De rust deed de Leeksters goed. Vrijwel direct na de hervatting schoot Yoshua St. Juste vanuit een moeilijke hoek snoeihard de 0-1 binnen. De bezoekers kwamen goed weg toen de thuisploeg meteen na de openingstreffer de paal raakte. Vijf minuten later was het Fabio de Matos Fernandes die voor de Eagles de 0-2 uit een rebound op het scorebord zette.

Hectische slotfase

Een paar minuten voor tijd kwam RKAV terug tot 1-2 wat een hectische slotfase in leek te luiden. En hectisch werd het. Leekster Eagles werden teruggedrongen mede doordat de thuisploeg met het inzetten van een vliegende keeper de gelijkmaker probeerde te forceren. Lang mocht de vliegende keeper niet op het veld blijven staan. Na balverlies besloot hij de bal op het middenveld met de handen tegen te houden. De scheids kon niet anders dan hem wegsturen. Hierdoor kwamen de Leeksters niet meer in de problemen. Stan van der Wal wist zelfs vlak voor tijd de 1-3 nog te maken.

Trainer Bas Lulofs was na afloop vanzelfsprekend blij met de winst. ,,RKAV Volendam is een goede ploeg met een uitstekende trainer. Wij hadden het betere van het spel, maar zij spelen slim op de counter. Wij winnen deze partij denk ik mede doordat we een brede selectie hebben zodat we goed door- en af kunnen wisselen.’’