Leekster Minigala in plaats van Leekster Voetbalgala in Sportcentrum Leek. Zonder publiek (maar de wedstrijden worden live gestreamd)

Deze winter geen volgepakte tribunes in Sportcentrum Leek. Foto: Archief/ Marcel Jurian de Jong

VEV’67 mag zich een jaartje langer de laatste winnaar van het Leekster Voetbalgala noemen. De 35ste editie van het vermaarde zaalvoetbaltoernooi is vanwege de coronacrisis naar het seizoen 2021/2022 verplaatst. Maar dat wil niet zeggen dat er deze winter niet gevoetbald wordt in Sportcentrum Leek. 18 december start het Leekster Minigala.

Dit Leekster Minigala is de coronaproof variant van het Leekster Voetbalgala. Een zaalvoetbaltoernooi in zeer aangepaste vorm.

Voorzitter Marja Wardenier-Adema kondigt aan dat alle ploegen die deelnamen aan de 34ste editie van het Leekster Voetbalgala op een uitnodiging kunnen rekenen. Dat waren 38 mannen- en 20 vrouwenteams.

Maximaal acht voetballers en twee begeleiders

Deze teams mogen echter met maximaal acht voetballers en twee begeleiders richting Leek komen. ,,Vorig jaar kwamen teams met misschien wel elf spelers en zes begeleiders naar het toernooi. Zoveel mensen kunnen we nu niet op een veilige manier kwijt op de bank”, licht Wardenier toe.

Publiek is niet welkom in Sportcentrum Leek, dat maximaal in coronatijden plaats biedt aan maximaal 170 mensen. ,,Maar we gaan de wedstrijden streamen.

Het toernooi wordt over acht speelavonden uitgesmeerd, te beginnen op 18 december en eindigend op 2 januari.

Gala-avond geschrapt

De gala-avond, doorgaans goed voor zeker 2000 bezoekers, is geschrapt. Dat heeft niet alleen met de coronacrisis te maken, zegt Wardenier. ,,Die gala-avond zou 9 januari plaatsvinden. Maar 16 januari staat al weer een volledig veldprogramma op de rol. We gaan ervan uit dat teams die week ervoor liever op het veld oefenen.”

Lees ook

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu