Leenstra pakt opnieuw brons in Stavanger

Leenstra pakt opnieuw brons in Stavanger ANP

Marrit Leenstra heeft zaterdag bij de wereldbeker schaatsen in Stavanger ook brons behaald op de 1500 meter. De blikvanger van Team Corendon reed een tijd van 1.55,93. Ze eindigde vrijdag in Noorwegen op de 1000 meter eveneens op de derde plaats.

Europees allroundkampioene Martina Sablikova uit Tsjechië won verrassend de schaatsmijl met een tijd van 1.55,44. Wereldkampioene Brittany Bowe uit de Verenigde Staten moest met zilver genoegen nemen (1.55,47). Wereldrecordhoudster Heather Richardson-Bergsma faalde met de twaalfde tijd (1.58,85).

Ireen Wüst belandde op de vierde plaats (1.56,09). De 29-jarige Brabantse kwam dit seizoen nog niet in het wereldbekercircuit uit. De viervoudig olympisch kampioene wist zich begin november niet te plaatsen voor de eerste vier wedstrijden. Met de tweede plaats bij de EK allround begin deze maand in Minsk keerde de kopvrouw van Team Justlease.nl succesvol terug op het internationale podium.

Linda de Vries

Linda de Vries reed zaterdag de zesde tijd (1.57,30) en Marije Joling eindigde als negende in 1.58,10. Annouk van der Weijden reed eerder op zaterdag de tweede tijd in de B-divisie (1.57,96). De rijdster van Team Continu strijdt met Joling en De Vries om het derde en laatste ticket voor de WK allround begin maart in Berlijn.

Na de 3000 meter op zondag wordt voor dit Nederlandse drietal een gecombineerd klassement (met de 1500 meter in Stavanger) opgesteld. De winnares van die rangschikking mag met Wüst en Antoinette de Jong mee naar de WK in Duitsland.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu