Leerdam en Verweij vertrekken bij schaatsploeg Reggeborgh

Leerdam en Verweij vertrekken bij schaatsploeg Reggeborgh ANP

Jutta Leerdam en Koen Verweij komen niet langer uit voor schaatsteam Reggeborgh. De contracten van het duo worden niet verlengd.

"Reggeborgh had Leerdam heel graag bij het team gehouden, maar de partijen kwamen er in de onderhandelingen helaas niet uit", meldt de ploeg. De 21-jarige Leerdam beleefde afgelopen seizoen haar doorbraak. Ze veroverde onder meer de Nederlandse titel, de Europese titel en de wereldtitel op de 1000 meter.

Voor de 29-jarige Verweij zag Reggeborgh geen toekomst, meldt coach Gerard van Velde. "Verweij is afgelopen seizoen bij ons gekomen na een sabbatical en wij hebben hem de kans gegeven en geholpen om weer terug te komen aan de schaatstop", aldus Van Velde. "Dat heeft hij goed opgepakt, maar om de volgende stap te maken moet Koen nu uitvliegen. Zijn trainingsschema past niet in het sprintprogramma dat onze atleten draaien."

Korte afstanden

Zowel Leerdam als Verweij reed slechts één seizoen voor Reggeborgh. Leerdam kwam een jaar geleden over van Team IKO, niet veel later sloot haar partner Verweij zich aan na een tussenpauze.

Reggeborgh meldt dat in de komende twee jaar, in aanloop naar de Olympische Spelen van 2022, de focus op de korte afstanden blijft liggen. Bij de ploeg staan onder anderen Ireen Wüst en Kai Verbij onder contract.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu