Leider Poels wint weer in Valencia

Leider Poels wint weer in Valencia ANP

Wielrenner Wout Poels heeft zaterdag opnieuw een overwinning geboekt in de Ronde van Valencia. De Limburger schreef in de gele leiderstrui de vierde etappe op zijn naam, met de aankomst bergop in Xorret de Cati. Een dag voor de slotetappe verstevigde Poels daarmee zijn leidende positie in het klassement.

,,Ik voelde me heel sterk'', zei de Limburger. ,,Het is heel cool om als team zo de koers te kunnen controleren. De jongens reden op de slotklim geweldig voor mij. Het is een genot om zo te koersen.''

De kopman van Team Sky had woensdag ook al de eerste etappe gewonnen, een individuele tijdrit over ruim 16 kilometer. Dylan Groenewegen van LottoNL-Jumbo zorgde vrijdag voor het tweede Nederlandse succes in Valencia, zaterdag sloeg Poels opnieuw toe. De Limburger pareerde op de slotklim aanvallen van coureurs van Astana en reed daarna solo naar de streep.

Avonturiers

De ruim 141 kilometer lange etappe tussen Orihuela en Xorret de Cati werd gekleurd door een groepje avonturiers, onder wie Sjoerd van Ginneken van Team Roompot. Hun vluchtpoging was voorbij aan de voet van de steile slotklim. Poels zag hoe de Italiaan Diego Rosa uit het sterke Astana-blok tijdens de beklimming in de aanval ging, maar knokte zich met hulp van zijn teamgenoten terug en reed vervolgens iedereen uit zijn wiel. Aan de finish had de 28-jarige Limburger 23 seconden voorsprong op zijn Spaanse ploeggenoot Beñat Intxausti en diens landgenoot Jon Izagirre. Fabio Aru, de Italiaanse winnaar van de Vuelta, werd vierde op 25 tellen.

Poels verdedigt zondag in de slotetappe over ruim 120 kilometer, met start en finish in Valencia en onderweg een pittig klimmetje, een voorsprong van 45 seconden op de Spanjaard Luis León Sánchez. Intxausti staat derde op 56 tellen. ,,Het ziet er goed uit, maar ik moet nog wel de finish halen'', zei Poels. ,,Ik ben heel dicht bij de eindzege, dat is heel gaaf. We gaan er voor.''

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu