Leipzig scoort er opnieuw op los tegen Mainz

Leipzig scoort er opnieuw op los tegen Mainz, op de achtergrond lege stoeltjes. Foto: ANP

RB Leipzig blijkt dit seizoen een kwelgeest voor FSV Mainz. Nadat de ploeg van trainer Julian Nagelmann eerder thuis met 8-0 een recordscore had geboekt werd het ook in Mainz een afstraffing: 0-5. Timo Werner was goed voor drie treffers. Leipzig belandde dankzij de winst weer op de derde plaats in de Bundesliga, achter Bayern München en Borussia Dortmund.

Mainz, nog net boven de streep in de onderste regionen van de Bundesliga, startte met drie Nederlanders in de basis: Jeremiah St. Juste, Jeffrey Bruma en Jean-Paul Boëtius. De ploeg speelde vorige week bij de hervatting van de competitie nog met 2-2 gelijk bij FC Köln, maar RB Leipzig bleek opnieuw een tegenstander van een andere orde. Werner zette de gasten al in de 11e minuut op voorsprong met een intikker op aangeven van Konrad Laimer. Elf minuten later kopte Yussuf Poulsen raak uit een voorzet van Marcel Sabitzer, die zelf tien minuten voor rust de 0-3 binnenschoot.

Kort na rust, Bruma was inmiddels gewisseld, was Werner na een uitgespeelde aanval goed voor zijn tweede treffer. Een kwartier voor tijd, terwijl ook Boëtius inmiddels was vervangen, volgde zijn derde en zijn 24e van het seizoen.

Nieuws

Meest gelezen

menu