Lendl: het aantal grandslamtitels bepaalt wie beste tennisser is

Lendl: het aantal grandslamtitels bepaalt wie beste tennisser is ANP

De tennisser die de meeste grandslamtoernooien wint mag zich de GOAT noemen, oftewel The Greatest Of All Time. Dat stelt Ivan Lendl (60), die zelf acht keer een grand slam wist te winnen. Tenniskenners zijn het er niet altijd over eens wie zich de beste tennisser ooit mag noemen.

"Het gaat tussen Novak, Rafa en Roger. Diegene die eindigt met de meeste majors moet worden beschouwd als de beste aller tijden in het open tijdperk", zei Lendl in een interview met de Australische zender Channel Nine.

"Het enige dat je op dit moment kunt zeggen is dat Roger de race leidt. Maar de race is nog lang niet afgelopen. Het zal een geweldige race worden om te volgen. En als ze met pensioen gaan, is de race klaar en kun je conclusies trekken."

Tennisliefhebbers zitten niet altijd op één lijn over de statistiek die bepaalt wie de beste tennisser is: het aantal weken op nummer 1 van de wereldranglijst, het totaal aantal titels, het totaal aantal grand slams of het onderlinge resultaat?

Lendl vindt dat er vooral naar cijfers moet worden gekeken in plaats van naar het aantal fans dat iemand heeft. "Wie het populairst is, is één ding, maar wie de grootste is, wordt niet beoordeeld op populariteit."

Nieuws

Meest gelezen

menu