Leon Sopic trekt de deur bij FC Emmen na één jaar alweer achter zich dicht

Leonier nog in het shirt van FC Emmen. Foto: Archief DVHN

Hij werd een jaar geleden gepresenteerd als talent, maar nadien kwam Leon Sopic bij FC Emmen nooit volledig tot bloei. De Kroaat tekende vandaag in zijn thuisland een tweejarig contract bij Dinamo Zagreb.

„Ik ken de Nederlandse competitie en FC Emmen kwam met een goed verhaal. Ik hoefde niet lang na te denken en ik verheug me op dit nieuwe avontuur”, zei hij een jaar geleden nog vol enthousiasme. Het avontuur verliep niet zoals hij van tevoren waarschijnlijk had gehoopt. De verdediger viel slechts één keer in bij de hoofdmacht, het gros van zijn minuten maakte hij in het tweede elftal.

Zagreb en Sopic

Dinamo Zagreb, de club die Sopic aan de haak heeft geslagen, is niet geheel onbekend bij de familie Sopic, integendeel zelfs. Hoewel Leon er zelf nooit speelde - FC Emmen plukte hem weg bij NK Rudes -, deed zijn vader Zeljko dat met enkele tussenpozen wel. Senior was zelfs een aantal jaren assistent-coach en interim-hoofdtrainer bij de club.

Doorverkooppercentage

Leon Sopic heeft bij Dinamo Zagreb een contract getekend voor twee jaar. FC Emmen krijgt een vooralsnog onbekende transfersom voor de verdediger. De Emmenaren hebben daarnaast een doorverkooppercentage bedongen. Mocht Sopic dus in de toekomst naar een andere club worden getransfereerd, dan krijgt FC Emmen een bepaald percentage van de vergoeding.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu