Lichte kater voor FC Emmen. Eerste duel van nieuwe seizoen tegen Telstar eindigt in 1-1 gelijkspel

FC Emmen is er niet in geslaagd de succesvolle oefencampagne een vervolg te geven op de eerste speeldag van het nieuwe seizoen. Tijdens een bezoek aan IJmuiden-Velsen werden gisteravond de punten gedeeld met gastheer Telstar.

FC Emmen-speler Jeff Hardeveld (r) en Cas Dijkstra van Telstar. FC Emmen moest na drie jaar eredivisie nog even wennen aan de omstandigheden een niveautje lager.

FC Emmen-speler Jeff Hardeveld (r) en Cas Dijkstra van Telstar. FC Emmen moest na drie jaar eredivisie nog even wennen aan de omstandigheden een niveautje lager. Foto: Dijks Fotografie

Matig, moeizaam en enigszins machteloos. Deze drie m’s waren in de beginfase van toepassing op het spel van FC Emmen. Het was niet zo dat gastheer Telstar vrijdagavond de sterren van de hemel speelde in het karakteristieke stadion gelegen aan de Minister Van Houtenlaan in IJmuiden-Velsen.

De bezoekers uit Drenthe moesten na drie jaar eredivisie zichtbaar nog even wennen aan de omstandigheden een niveautje lager.

De afgelopen weken werden weliswaar alle oefenwedstrijden met degelijk spel omgezet in overwinningen, spelen om het echie is toch andere koek, bleek vrijdagavond maar weer eens.

Schare trouwe fans

FC Emmen, dat op het middenveld startte met Teun Bijleveld in de basis in plaats van de niet volledig wedstrijdfitte Lucas Bernadou en Arnaud Luzayadio als rechtsback in plaats van de niet speelgerechtigde Mitch Apau, kreeg al na een luttele vijf minuten een treffer om de oren.

Telstar-spits en aanvoerder Glynor Plet kopte een voorzet van teamgenoot Yassine Zakir tegen de touwen en liet doelman Michael Brouwer volledig kansloos. Allerminst een start waarmee de Emmenaren en hun schare trouwe fans hoopten hun missie om dit jaar direct weer naar de eredivisie te promoveren kracht bij te zetten.

De rechterkant met Luzayadio leek onwennig, evenals Leonel Miguel die in het centrum van de verdediging het nodige balverlies leed. Hoewel daar gedurende de eerste helft weinig verandering in kwam, zorgde de voorhoede van FC Emmen ervoor dat de ploeg er toch een aantal keer gevaarlijk uitkwam.

Een van die momenten werd halverwege de eerste helft enigszins tegen de verhoudingen in omgezet tot de gelijkmaker. Het was Jasin-Amin Assehnoun die de bal met de buitenkant van zijn rechtervoet voor het doel slingerde. Een koud kunstje voor Jeredy Hilterman, die de bal bekeken langs Telstar-doelman Trevor Doornbusch schoof.

Basiself

Even leek het of FC Emmen de wedstrijd onder luid gejoel van de meegereisde supporters naar zich toe wist te trekken, maar behoudens enkele minuten licht overwicht kabbelde het spel voort richting de rust. In de tweede helft, waarin Lukkien in eerste instantie vasthield aan de basiself, veranderde er niet veel.

Pas na het inbrengen van Rui Mendes en Lucas Bernadou kropen de Drenten uit hun hok. Vooral Mendes leek de creativiteit van het Emmer spel naar een hoger plan te tillen. Zo werd Hilterman tot driemaal toe in stelling gebracht, maar ontbrak het de spits aan scherpte en geluk.

Hoewel FC Emmen alles in het werk stelde om alsnog de drie punten mee naar huis te nemen, bleef het bij een gelijkspel. De maar liefst 6 minuten aan blessuretijd waren niet toereikend en plotselinge krampaanvallen aan Telstar-zijde hielpen wat dat betreft niet mee.

Sterker nog, Telstar was in de slotfase uiteindelijk het dichtst bij een zege, maar doelman Brouwer hield zijn ploeg op de been. Geen volle buit dus voor FC Emmen na de seizoensopener in IJmuiden-Velsen, maar een lichte kater.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu