Lieke Nooijen uit Coevorden en Lonneke Uneken uit Veendam geselecteerd voor het EK wielrennen in Frankrijk

Lieke Nooijen. Foto: ANP

Beloftenwielrensters Lieke Nooijen uit Coevorden en Lonneke Uneken uit Veendam zijn door bondscoach Loes Gunnewijk geselecteerd voor het Europees kampioenschap wielrennen op de weg. Dat vindt plaats van 24 tot en met 28 augustus in het Franse Plouay.

Nooijen (19) komt uit voor wielervereniging Schijndel en is eerstejaars belofte. Zij won vorig jaar een bronzen plak op het wereldkampioenschap op de weg bij de junioren in Engeland.

Uneken (20), van het Boels-Dolmans Cycling team, is tweedejaars belofte en zij werd vorig jaar derde tijdens het Europees kampioenschap op de weg in Alkmaar.

De beloftenvrouwen rijden hun EK op woensdag 26 augustus en gaan om 09.00 uur van start.

Elite-vrouwen

Bondscoach Gunnewijk selecteerde voor de wegwedstrijd bij de Elite-vrouwen de sterkst mogelijke ploeg, bestaande uit Chantal Blaak, Olympisch kampioene Anna van der Breggen (+ tijdrit), Ellen van Dijk (+ tijdrit), huidig Europees kampioene Amy Pieters, wereldkampioene Annemiek van Vleuten, Demi Vollering, Marianne Vos en Nederlands kampioene Lorena Wiebes.

De vrouwen rijden de tijdrit op maandag 24 augustus en de wegwedstrijd op donderdag 27 augustus.

Profs

Bondscoach Koos Moerenhout selecteerde de volgende mannen voor de wegwedstrijd bij de profs Julius van den Berg, Koen de Kort, Sebastian Langeveld, Nick van der Lijke, David en Mathieu van der Poel, Oscar Riesebeek en good old Pieter Weening uit Harkema.

Er doen geen Nederlanders mee aan de individuele tijdrit wegens het drukke programma bij de profs dit najaar.

De wegwedstrijd voor de profs is op woensdag 26 augustus.

Nieuws

Meest gelezen

menu