Lionel Messi vertrekt bij Barcelona. Trainer Ronald Koeman moet het voortaan zonder de sterspeler doen

Sterspeler Messi vertrekt toch bij FC Barcelona ANP

Lionel Messi vertrekt bij Barcelona. Dat maakt de Catalaanse club donderdag zelf bekend. De sterspeler zit al een maand zonder contract en er komt geen nieuwe overeenkomst met de club van trainer Ronald Koeman.

„Ondanks dat er overeenstemming is bereikt met de intentie om een nieuw contract te ondertekenen, kan dit vanwege structurele economische belemmeringen niet worden geformaliseerd”, zo schrijft Barcelona.

De voorbije periode verkondigde clubvoorzitter Joan Laporta nog meermaals dat hij er het volste vertrouwen in had dat Messi zijn contract in Camp Nou zou verlengen. De financiële situatie heeft dat toch onmogelijk gemaakt.

Barcelona verkeert momenteel in financieel zwaar weer. De club heeft enorme schulden, waardoor het vooralsnog niet heel actief is op de transfermarkt. Tot dusver werd er pas negen miljoen euro uitgegeven, voor Real Betis-verdediger Emerson Royal. Verder moet het creatief zijn door spelers aan te trekken die - net zoals Messi - geen contract meer hebben.

Zo haalde Barcelona met Memphis Depay, Eric Garcia en Sergio Agüero toch al drie spelers van naam binnen zonder een transfersom te betalen. De eerste kritieken over Depay zijn lovend. De Spaanse krant Sport stelde zelfs dat Ronaldinho trots zou zijn geweest op de goal die de aanvaller maakte in het oefenduel tegen VfB Stuttgart.

Messi een waardig contract aanbieden, bleek echter een stuk lastiger. Barcelona erkent dat het zijn sterspeler - die naar verluidt wel wilde inleveren - een waardige aanbieding moet doen. Dat is iets dat de club momenteel niet op kan brengen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu