Lions straft fouten Hurry-Up genadeloos af

ZWARTEMEER Lions won maandagmiddag in een bomvolle sporthal De Eendracht in Zwartemeer met 34-25 afgetekend van JMS Hurry-Up. De Limburgers, koploper in de play-offs om het landskampioenschap, zijn kwalitatief een stap verder dan de thuisploeg. Elke misstap van Hurry-Up werd onmiddellijk afgestraft, waardoor de Drenten achter de feiten aanliepen en op een steeds grotere achterstand werden gezet.

Aanvankelijk bleef Hurry-Up, dat vanaf het begin nog even met een doelpunt verschil leidde, goed in het spoor van Lions. Maar na 20 minuten, en met een overbrugbare achterstand van 11-9 in het voordeel van de Limburgers, liep het mis. Eerst knalde Tommie Falke een strafworp niet langs, maar tegen de handen van Lions-keeper Luuk Hoiting. Vervolgens wisten ook hoekspeler Bart Mik en cirkelloper Gintaras Cibulskis in volkomen vrije positie niet te scoren.

Lions profiteerde meteen van die fouten. Onder aanvoering van kleine grote man Luc Steins sloegen de bezoekers met dodelijke precisie een gat van vijf doelpunten. Die klap kwam Hurry-Up niet meer te boven.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu