Liverpool door het stof en wil geen overheidsgeld voor salarissen

Liverpool door het stof en wil geen overheidsgeld voor salarissen ANP

Liverpool is teruggekomen op de beslissing om het personeel van overheidsgeld te betalen. "We hebben vorige week de verkeerde conclusie getrokken met onze intentie om ons aan te melden voor de overheidsregeling. Dat spijt ons enorm", zegt directeur Peter Moore op de website van zijn club.

Liverpool maakte zaterdag bekend dat de werknemers voor wie geen werk is in aanmerking komen voor een regeling van de Britse regering. De overheid zou 80 procent van hun salaris betalen. Het rijke Liverpool zou het resterende deel aanvullen.

Liverpool kreeg veel kritiek op die beslissing omdat de overheidsregeling vooral bestemd was voor kleine bedrijven die failliet dreigen te gaan tijdens de coronacrisis. "Onze intentie is dat onze medewerkers zo veel als mogelijk beschermd worden", licht Moore toe. "We gaan op zoek naar een andere oplossing zonder dat we de overheidsregeling nodig hebben. We moeten ook eerlijk zijn. Voor deze crisis was de club financieel gezond, maar onze inkomsten zijn zo goed als gestopt terwijl de uitgaven doorgaan. Zoals in bijna iedere bedrijfstak is er ook veel onzekerheid over onze toekomst."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu