Liverpool geeft medewerkers verlof, maar betaalt ze wel

Liverpool geeft medewerkers verlof, maar betaalt ze wel ANP

De Engelse voetbalclub Liverpool heeft heel wat personeelsleden verlof gegeven. Deze medewerkers krijgen wel hun volledige salaris doorbetaald, zo benadrukt de koploper van de Premier League.

"Niemand zal hier in financieel opzicht door benadeeld worden", staat in een verklaring op de website van Liverpool. Ook de medewerkers die alleen op wedstrijddagen in en om stadion Anfield werken, krijgen gewoon doorbetaald.

De Engelse topcompetitie ligt vanwege de coronacrisis ook al enkele weken stil. De organisatie hoopte tot voor kort dat er begin mei weer gevoetbald zou kunnen worden, maar dat streven werd vrijdag losgelaten. De hervatting van het seizoen is nu tot nader order uitgesteld.

Onder meer Tottenham Hotspur, Newcastle United, Bournemouth en Norwich City hebben ook personeel met verlof gestuurd. De twintig clubs uit de Premier League spraken vrijdag af dat ze hun spelers gaan vragen om dit seizoen genoegen te nemen met 30 procent minder salaris. Ze gaan een noodfonds opzetten met daarin ruim 140 miljoen euro, bedoeld om clubs uit de lagere divisies in Engeland financieel te helpen. De clubs uit de rijkste competitie ter wereld stelden ook 22 miljoen euro beschikbaar aan de nationale gezondheidszorg.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu