Liverpool-verdediger Lovren heeft het mentaal zwaar

Liverpool-verdediger Lovren heeft het mentaal zwaar ANP

Dejan Lovre heeft het mentaal zwaar na 46 dagen in een 'lockdown'. Dat zegt de Kroatische verdediger van Liverpool in een gesprek met de Kroatische krant Sportske Novisti. "Het psycologische aspect is het zwaarst. Ik hou mijn conditie zo goed mogelijk op peil met trainingen thuis, trap een balletje met mijn zoon op het gazon, maar dat is allemaal niet te vergelijken met een groepstraining", aldus Lovren, die nog altijd hoopt dat de besmettingen met het coronavirus in Engeland afnemen en een hervatting van de Premier League nog mogelijk is. Liverpool is de lijstaanvoerder die het kampioenschap bijna niet kan ontgaan.

"Ik probeer gemotiveerd te blijven en pep me elke ochtend op voor een training, maar het is lastig. Ik ben wel wat lichter geworden, maar ben ook spiermassa kwijt omdat je een groepstraining van 90 minuten in je eentje niet kunt simuleren", zegt de 30-jarige international.

Lovren hoopt wel dat de spelers ruim de tijd krijgen zich voor te bereiden op wedstrijden, als die er weer komen. "Eigenlijk moeten we eerst tijdje rust hebben, want deze periode in quarantaine kun je geen rust noemen. Iedereen zal ook mentaal moeten herstellen van de pandemie. Ik hoop wel dat UEFA en FIFA ervoor zorgen dat we niet in een situatie komen waarin we ineens nog 15 wedstrijden in 30 dagen moeten voetballen."

Nieuws

Meest gelezen

menu