Lodeweges hoeft geen spelers van Oranje te sparen tegen Italië

Lodeweges hoeft geen spelers van Oranje te sparen tegen Italië ANP

Bondscoach ad-interim Dwight Lodeweges hoeft maandagavond geen spelers aan de kant te houden bij het thuisduel van Oranje met Italië in de Nations League. "Iedereen is goed uit de wedstrijd met Polen gekomen", doelde hij op de overwinning (1-0) van vrijdagavond. "Dat valt me hartstikke mee, Iedereen kan in principe spelen."

Lodeweges vreesde aanvankelijk dat het duel met Italië voor sommige van zijn internationals te vroeg zou komen. "Joël Veltman, Nathan Aké en Steven Bergwijn zijn pas een paar weken aan het trainen", zei hij. "En dat geldt voor nog wel een aantal spelers. Maar ze hebben het duel met Polen goed doorstaan."

De tijdelijke opvolger van Ronald Koeman kan ook weer een beroep doen op Denzel Dumfries die het duel met Polen miste zodat hij de bevalling van zijn partner kon bijwonen. Lodeweges hield in het midden of Dumfries start tegen de Italianen. Hans Hateboer was vrijdag de rechtsback van Oranje tijdens het duel met Polen. Hij bereidde het enige doelpunt van Steven Bergwijn voor.

Nieuws

Meest gelezen

menu