Loeb bewijst zich ook in 'Le Dakar'

Loeb bewijst zich ook in 'Le Dakar' ANP

Sébastien Loeb heeft zich maandag als debutant meteen onderscheiden in de eerste serieuze proef voor het autoklassement in de Dakar Rally. De Franse coureur, aan het stuur van de Peugeot 2008 en absoluut niet van plan als 'nummer' door de Zuid-Amerikaanse woestijn te racen, bleef in de wegens het barre weer ingekorte tweede etappe zijn team- en landgenoot Stéphane Peterhansel bijna tweeënhalve minuut voor.

Met zijn eerste zege ooit in de befaamde rally nam de negenvoudig wereldkampioen in de algemene rangschikking de leiding over van Bernhard ten Brinke. De Toyota-rijder, die in de afgebroken proloog de primeur had als winnaar, finishte maandag op het wedstrijdtraject tussen Villa Carlos Paz en Termas Rio Hondo als tiende. Hij was daarmee wel de beste Nederlander, vóór Erik van Loon (Mini).

De laatste liet weten zijn wagen ,,met beleid'' door de blubber te hebben gestuurd volgens de aanwijzingen van zijn navigator Wouter Rosegaar. ,,Het was best goed te doen'', aldus Van Loon. ,,Het grootste deel van het parkoers was redelijk droog. Sommige stukken waren modderig, maar één stuk van zo’n 200 meter was echt diepe blubber. We zagen er een paar vast staan en waren dus gewaarschuwd. We konden er mooi langs, heel voorzichtig.''

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu