Loetsenko wint vijfde etappe Parijs-Nice

Loetsenko wint vijfde etappe Parijs-Nice ANP

Alexei Loetsenko heeft de vijfde etappe van Parijs-Nice op zijn naam geschreven. Na een zware bergrit over onder meer de Mont Ventoux verraste hij met een late solo. Het achtervolgende peloton kwam te laat om de Kazach van zijn zege af te houden.

Met nog 25 kilometer te gaan begon Loetsenko de achtervolging op koploper Antoine Duchesne. Op 15 kilometer voor de streep haalde de Kazach van wielerploeg Astana de Canadees bij en al snel ging hij er alleen vandoor.

Daarachter waren de meeste sprinters inmiddels gelost. Marcel Kittel en Nacer Bouhanni moesten op de Ventoux al het peloton laten gaan, André Greipel en José Joaquín Rojas stapten zelfs af op de beroemde Franse berg. Vandaar dat alleen de ploeg van Kristoff, Katoesja, de achtervolging inzette. Zij bleken niet in staat om de indrukwekkende solo van Loetsenko een halt toe te roepen.

Achter hem sprintte Alexander Kristoff naar de tweede plaats, voor Michael Matthews. Die behield ook de leiderstrui. Tom Dumoulin zakte naar de derde plaats in het algemeen klassement; Loetsenko wurmde zich tussen hem en de Australiër Matthews in.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu