Topschutter Lois Abbingh neemt Oranje ook tegen Zuid-Korea bij de hand: volle buit uit twee duels

Lois Abbingh. Foto: AFP

De Nederlandse handbalvrouwen hebben ook het tweede duel in de groepsfase van de Olympische Spelen gewonnen. Oranje was met 43-36 te sterk voor Zuid-Korea, mede dankzij topschutter Lois Abbingh uit Groningen.

Twee dagen geleden won de equipe van Emmanuel Mayonnade al met 32-21 van gastland Japan. Donderdagochtend speelt Nederland tegen Angola, de andere tegenstanders in de groep zijn Montenegro en Noorwegen.

Oranje kwam op een 1-0 voorsprong en had het eigenlijk alleen in het middenstuk van de eerste helft moeilijk. De ploeg keek tegen een 6-5 en 9-8 achterstand aan, maar nadat Nederland die achterstand weer had omgedraaid in een voorsprong, gaf het die niet meer weg.

Volle buit

De ploeg van Mayonnade ging rusten met een 19-15 voorsprong, en liet de Koreaansen in het tweede bedrijf niet meer dichtbij komen. Kleiner dan een verschil van drie treffers liet Nederland het gaatje niet worden, waardoor het na twee duels de volle buit binnen heeft.

Lois Abbingh was weer de topschutter met 6 treffers, Angela Malestein was goed voor 5 goals. Danick Snelder, Kelly Dulfer, Inger Smits en Martine Smeets scoorden ook nog eens ieder vier keer. Merel Freriks uit Emmen maakte drie goals.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
Olympische Spelen
menu