Lokale favorieten worden bij NK ovalracing in Ter Apel voorbijgestreefd door zuidelijke coureurs

National Hotrods in actie tijdens de eerste ovalraces van het seizoen op De Polderputten in Ter Apel. Vlnr: Reimon Bos, Johan Sanders en Mark Teuben. Deze foto is gemaakt tijdens een race eind maart. Foto: Huisman Media

Niet één van de regionale favorieten bij de nationale hotrods werd winnaar van de tweede wedstrijd om het Nederland kampioenschap ovalracing. De zuiderlingen Jeffrey Roeffen en John van den Bosch kwamen op de eerste twee plaatsen voor Reimon Bos uit Noord Sleen.

De pas 21-jarige Roeffen uit Venlo nam zowel de beide manches als de finale voor zijn rekening. Het enorme talent profiteerde uiterst professioneel van de voor hem gunstige startopstelling. In de tweede manche werd hij weliswaar fel op de huid gezeten door de strijdende Bos, maar op de meet hield hij toch luttele centimeters over.

In de grote finale maakt Roeffen wederom behendig gebruik van de gunstige startopstelling. Daarachter vochten oude rot John van den Bosch uit het Brabantse Rosmalen en de regionale ovalhelden Mark Teuben. Johan Sanders en Reimon Bos een verwoede strijd om de plaatsen na de onbedreigde winnaar.

 Van den Bosch maakte op zijn beurt handig gebruik van een voor Bos vervelende achterblijver. Bos was desondanks dik tevreden met zijn derde plaats in de finale en in de eindrangschikking.

Nieuws

menu